Evdeki bayat ekmeklerin en lezzetli kurtarıcısı ve minimum malzemeyle maksimum lezzet yaratma el kitabı yumurtalı ekmek tarifiyle beraberiz.
Bayat ekmeğin platonik aşkı, kahvaltıların uzak ilişki yaşayan sevgilisidir yumurtalı ekmek kızartması. İnsanı mutlu çocukluğuna götürür, yanında bir bardak çay belirir.
Haydi o zaman mutfağa, yumurtalı ekmek kızartmasının yanına beyaz peynir, domates ve salatalık koyup harika bir kahvaltı yapmaya!
Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetbayat ekmek
- 4 adetyumurta
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay kaşığıkekik
- 1/2 çay kaşığınane
- 1/2 çay kaşığıpul biber
- 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
Yumurtalı Ekmek Tarifinin Püf Noktası
Ekmeklerin yumurtaları iyice emmesi için gerekirse karışıma biraz bastırarak bekletin. Ekmeğiniz yarım ekmek kadarsa yumurta sayısını orantılı olarak ikiye çekin.
Yumurtalı Ekmek Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz derin yağda da kızartabilirsiniz.
Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeği başparmak kalınlığında dilimlere ayırın.
- Yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber, kekik, nane ve pul biber ekleyin. Biraz daha çırpın.
- Tavayı orta-yüksek arası ateşte kızdırın. Ayçiçek yağını ekleyip, yağın kızmasını bekleyin.
- Ekmek dilimlerini yumurta karışımına önlü arkalı batırın. Yumurtalı ekmek dilimlerini hemen tavaya alıp pişirmeye başlayın.
- Önlü arkalı ters çevirip, altın sarısı renk alana kadar pişirin.
- Bir kağıt havlunun üzerinde 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.
Yumurtalı Ekmek Tarifinin Servis Önerisi
Domates, ezine peyniri ve vişne reçeli, yumurtalı ekmeğin en doğal eşlikçileridir.
Eğer tatlandırmak isterseniz bal, karamel sos veya süt reçeliyle servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder