İNGİLİZ USULÜ YUMURTA DOLMASI
8 katı haşlanmış yumurta
125 gr lor peyniri
1/4 su bardağı mayonez
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1 küçük kornişon turşusu (çok ince kıyılmış)
16 yeşil salata yaprağı (yıkanmış ve silkelenerek kurutulmuş)
4 domates (her biri dörde kesilmiş)
1/2 su bardağı Fransız salata sosu
Keskin bir bıçakla yumurtaları uzunlamasına ortadan 2'ye kesiniz. Yumurta sarılarını dikkatle çıkarıp, küçük bir kaseye koyunuz. Yumurta aklarını bir kenara bırakınız. Peynir, mayonez, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber ve 1 kornişon turşusunu yumurta sarılarına katıp, çatalla ezerek karıştırınız. 1 çay kaşığıyla yumurta sarılarını yumurta aklarına doldurunuz.
8 küçük servis tabağına ikişer yeşil salata yaprağı, üstlerine de 2'şer yumurtadolması yerleştirip, domates parçalarıyla süsleyiniz.
Fransız salata sosuna kalan 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiberi katıp, karıştırınız. Sosuyumurtaların üstüne döküp, servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder