SARIMSAKLI YUMURTA
1 baş sarımsak
2 adet domates
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Sarımsak çok ince kıyılır ve yağda şeffaflaşana kadar kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates ve tuz eklenir. Domatesin rengi değişince, iki adet çukur açılır. Bu çukurlara yumurta kırılır. Arzu edilen kıvama gelene kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder