İTALYAN USULÜ SOSLU YUMURTA
Malzemesi:
6 yumurta
1 adet hazırlop yumurtanın sarısı
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı hardal
2 adet salatalık turşusu
2 çorba kaşığı doğranmış dereotu
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
2 tutam şeker
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Haşlanmış yumurta sarısını ince delikli süzgeçten geçirip bunu 1 adet çiğ yumurta sarısıyla karıştırın. Sonra buna zeytinyağının yarısını damla damla ekleyin ve yumurtalı karışım krema haline gelince sirkeyi ve kalan zeytinyağını da elde ettiğiniz mayoneze katın. Sonra buna kremayı, hardalı, ufak doğranmış salatalık turşusunu ve kıydığınız maydanozu ve dereotunu da karıştırın. Tuzu, biberi ve şekeri de koyup sosu bir süre buzdolabında bırakın. Bu arada yumurtaları katı olarak pişirin. Kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölün ve tabaktaki sosun üzerine bu yumurtaları koyup servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder