AVCI USULÜ YUMURTA
4 yumurta 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 küçük soğan (ince doğranmış)
8 tavuk ciğeri (temizlenip, doğranmış)
1 kahve kasığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 orta bov domates (kabukları soyulup, dilimlenmiş)
4 dilim kızarmış ekmek (sıcak)
Küçük bir tencereye 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan, tavuk ciğeri, tuz ve biberi ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz.
Bu arada orta boy bir tavada, kalan 30 gr (2 çorba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca domates dilimlerini ekleyip, her iki yanlarını birer dakika kızartınız. Enli bir servis bıçağıyla domatesleri tavadan alıp, sıcak kalmalarını sağlayınız. Ateşi iyice kısıp, yumurtaları tavaya birer birer kırınız. Yumurtaları 6 dakika, arasıra üstlerine yağ gezdirerek kızartınız.
Tencereyi ateşten alınız. Tavuk ciğerli karışımı kızarmış ekmek dilimlerine bıçakla sürünüz. Üstlerine sırasıyla domates dilimlerini ve yumurtaları yerleştirip, servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder