10 Haziran 2019 Pazartesi

POŞE USULÜ YUMURTA

Poşe Usulü Yumurta
Pochè (poşe) yumurta, kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın taze olması ile mümkündür. İki yumurta bir porsiyon olarak servis yapılır.

Pose bir çeşit haşlama yöntemidir. Çılbır hazırlarken kullanılan yumurtanın yanı sıra somon gibi ateşte pişince ağırlaşan beyaz etli yağlı balıklar, tavuk göğsü ve dağılma ihtimali olan meyve/sebze gibi yiyeceklerin pişirilmesi için kullanılır. Pose usulu yumurta bir çeşit haşlama yöntemiyle pişirilir. Yaptığımız diyetlere keyif katma amaçlı poşe usulü yumurtayı denemelisiniz Yumurtanın suda dağılmaması için; Yumurtanın taze olmasına dikkat ediniz Tencerenizi pişireceğiniz yumurta adedine göre seçiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...