İngilizcede "deviled egg" olarak bilinen, yumurtayı kanepe gibi bir atıştırmalık şekline sokan bir tarif bu. Tarifte bir sınırlama yok, tarifin tek sabiti yumurta aslında. Gerisi sizin damak tadınıza ve hayal gücünüze kalmış.
Bu tarifi ister kahvaltı sofralarınıza bir alternatif olsun diye hazırlarsınız, isterseniz arkadaş davetlerinize atıştırmalık olarak.
Ton Balıklı Dev Yumurtalar Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet büyük boyyumurta
- 1 küçük kututon balığı konservesi
- 1 tatlı kaşığıdijon hardal
- 1 tatlı kaşığımayonez
- 1/2 çay kaşığıtoz kişniş
- 4-5 adetkapari çiçeği
- 1-2 adetkornişon turşu
Ton Balıklı Dev Yumurtalar Tarifinin Püf Noktası
Yumurtaları ne çok ne de az haşlayın. Çok haşlarsanız kupkuru olur, az haşlarsanız cıvık kalır.
Ton Balıklı Dev Yumurtalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları haşlayın.
- Ton balığının yağını süzüp bir çatal yardımıyla ezin.
- Kapari ve kornişon turşuyu çok ince kıyın.
- Pişen yumurtaları kenara alın ve biraz soğumalarını bekleyin.
- Yumurtalar soğuduktan sonra boyuna ikiye bölün ve sarılarını bir kaba alın.
- Diğer bütün malzemeleri de bu kaba aktarıp, herşeyi birbiriyle iyice harmanlayıp, karıştırın.
- Karışımı, yumurtanın sarılarını çıkardığınız yere tekrardan koyun.
Ton Balıklı Dev Yumurtalar Tarifinin Servis Önerisi
Renk vermesi için üzerini minik doğranmış kırmızı biber, taze soğan, halka zeytinle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder