TUZLU YOĞURTLU YUMURTA (HATAY)
Gerekli malzeme:
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 yumurta
Tuz, kırmızı pulbiber
1 Tereyağını tavada eritin. 5 çorba kaşığı süzme yoğurdu ilave edip tuz serpin.
2 Kısık ateşte yoğurt suyunu salıp çekinceye kadar ısıtın. Ortasını kaşıkla açıp 2yumurtayı kırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Kırmızı pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder