10 Haziran 2019 Pazartesi

Yumurta Kroketi

Yumurta Kroketi 
4 Kişilik

Yumurta Kroketi (4 Kişilik) tarifi

Yumurta Kroketi Tarifi'nin Malzemeleri:

8 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
7 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İçin Sıvıyağ
Birkaç Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber

Yumurta Kroketi Tarifi'nin Yapılışı:

Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Tencerede tereyağını eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.

Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin.

Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yumurta Kroket Tarifi

Yumurta Kroket Tarifi
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 7 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
  • Kızartmak İçin Sıvıyağ
  • Biraz Dereotu
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber
Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın ve küp şeklinde doğrayın.
Tereyağını eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. Sos kıvamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın. Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin. Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...