10 Haziran 2019 Pazartesi
HOLLANDA USULÜ YUMURTA
Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin. Garnitür olarak balık püresi kullanın. Sosun yapılışı: sirke, karabiber ve doğranmış soğanı sirke tamamen buharlaşıncaya kadar haşlayın. Tencereye süt veya krema ekleyin. Yumurta sarısını da ilave edip devamlı karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın. Sürekli karıştırarak sıvı veya eritilmiş tereyağını ilave edin. İsteğe göre limon suyu ve tuz ilave edin. Soğutunca sosunuz hazır olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder