10 Haziran 2019 Pazartesi

JAKLIN USULÜ YUMURTA


JAKLIN USULÜ YUMURTA 

Malzemesi: 
3 adet haşlanmış yumurta 
25 gr. yumuşak tereyağı 
225 gr. haşlanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş kuşkonmaz 
25 gr. kaşar peyniri. 
Süslemek için: 
Semizotu yaprakları. 
Beşamel sosu için: 
1,5 çorba kaşığı tereyağı 
3 çorba kaşığı un 
1,5 çay bardağı süt. 

Hazırlanışı: 
Yumurtaların sarılarını ayırın ve küçük bir kabın içine koyun. Tereyağını ile birlikte ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ile tadlandırın. Bu karışımı yumurtaaklarının içlerine doldurun. Küçük parçalar halinde doğranmış kuşkonmazı üzerine ilave edin ve yumurtaları, 6 küçük kasenin içine oturtun. Bu arada Beşamel sosunu şu şekilde hazırlayın. Tereyağını küçük bir kabın içine koyup eritin. Devamlı karıştırmak suretiyle unu katın. Yine karıştırarak 1 dakika kavurun ve sütü ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha ocağın üzerinde tutun. Ve ateşten indirin. Beşömel sosunu yumurtaların üzerine dökün. Rendelenmiş kaşarpeynirini üzerine serpin. Kapları sıcak fırına koyarak 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra aynı kapların içinde, semizotu ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...