Floransa usulu yumurta
Hazırlanma Süresi
15 Dakika
Kişi Sayısı
8 kişiliktir.
Kullanılan Malzemeler
8 adet Keskinoğlu yumurta
450 gr. ıspanak, iyi yıkanmış ve sapları ayrılmış
4 yemek kaşığı Ravika Zeytinyağ
1 adet küçük boy soğan
1-2 diş sarımsak
55 gram sade un
230 ml süt
450 gr. ıspanak, iyi yıkanmış ve sapları ayrılmış
4 yemek kaşığı Ravika Zeytinyağ
1 adet küçük boy soğan
1-2 diş sarımsak
55 gram sade un
230 ml süt
Hazırlanma Şekli
Yumurtaları tavaya yerleştirin,10 dakika kadar kaynatın ve soyun. ıspanakları tavaya yerleştirin, 3-4 dakika pişirin. Ayrı küçük bir tavada, zeytinyağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar, 5 dakika sote edin. Ispanağı da karıştırıp, zeytinyağın geri kalanını küçük bir tavada kızdırın. Unu da ekleyip 2 dakika daha pişirin. Ateşin üzerinden alıp, yavaşça sütü ekleyin. Tekrar ateşin üzerine pişmeye bırakın, kıvama gelmesini bekleyin. Yumurtaların üzerine sosu boşaltın. Peynirin geri kalan kısmını da üzerine serpip, gevrek ekmekle servis yapın.
Floransa Usulü Kırnı Yumurta
Malzemeler
- 8 adet Kırnı yumurta
- 450gr ıspanak, iyi yıkanmış ve sapları ayrılmış
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küçük boy soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 55gr sade un
- 230ml süt
- 1 çay kaşığı Dijon hardalı
- Tuz ve karabiber
- 2gr Gravyer peyniri, küçük parçalar halinde doğranmış
- Servis için sıcak ekmek
Hazırlama Şekli
Yumurtaları tavaya yerleştirin, ağzına kadar su doldurup kaynamaya bırakın. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, soğuk suya batırın, yumurtalar ılıklaştıktan sonra, soyup ortadan ikiye kesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder