ÇAMLICA USULÜ YUMURTA
Büyükçe bir sahana ince kıyılmış üç baş soğanı iki fincan mısırözü yağıyla birlikte koymalı ve soğanlar pembeleşinceye kadar kızartmalı. Sonra bunun üzerine çekirdekleri çıkarılmış ve ince ince kıyılmış bes dolmalık biberi katmalı ve pişirmeye devam etmeli. Biberlerin rengi değişmeye başlayınca sahana önceden kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük kesilmiş beş iridomatesi de yeteri tadar tuzla katmalı. Domateslerin suyu çekip de sahandakiler yağda kalmaya başlayınca çatalla yapılacak yuvalara altı yumurta kırmalı. Yumurtaların beyazı iyice pişince sahanı ateşten indirmeli. Yumurtaların sarılarına karabiber serptikten sonra servis yapmalı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder