10 Haziran 2019 Pazartesi

KAVANOZDA YUMURTA

İngilterede satılan coddler denilen kaplarla şahane yumurta yapılıyor. Bu yumurtayı yapmak için illa bu kaselere ihtiyaç yok tabi. Sıcağa dayanıklı herhangi bir kap bu işi görür. Fırın sütlaç yapılan, sufle pişirilen kaplar biçilmiş kaftan. Misafir sofraları için de çok değişik bir sunum biçimi oluyor. Egg coddler'lar hakkında


Yumurtayı kır üzerine
tereyağ
soğan, pastırma, kuru et vs vs aklına ne gelirse koy
su dolu tencereye koy
pişir

Jambon ve yumurta - Kraliyet Worcester'dan

    • Tereyağı - ¼ çay kaşığı
    • Bir yumurta
    • Pişmiş jambon - ½ oz (15g)
    • Tatmak için biber ve tuz
  • Yığınlayıcıya ve metal kapağın içine tereyağı sürün. (Bunun için bir fırça kullanabilirsiniz. Ayrıca tereyağını kesmeye çalışıyorsanız margarin veya Pam gibi kalorisiz yapışmaz sprey kullanabilirsiniz.
  • Jambonu ince şeritler halinde kesin ve codler'in içini jambon şeritleriyle hizalayın.
  • Yumurtayı tavuklara ayırın, tuz ve karabiber serpin. (Kabuklar olmadan yumurta kırmada kötü şansınız varsa, yumurtayı küçük bir kaseye bölün, kabukları inceleyin, ardından kırılmış yumurtayı kaportaya dökün).
  • Kapağı vidalayın ve su seviyesinin sadece porselen gövdesinin yarısına kadar ulaşmasına dikkat ederek, okuyucuyu kaynar suya koyun .
  • 7 ila 8 dakika pişirin.
  • Çatal / kaşık ucunu kullanarak kaldırma çubuğunu çataldan sudan çıkarın. Alternatif olarak, fırın eldiveni veya diğer ısıya dayanıklı eldivenler kullanarak kaldırabilirsiniz.
  • Tepsiyi havlu veya trivet'e yerleştirin ... tezgah üstü gibi soğuk bir ısı ileten yüzey üzerine değil. Bir havlu kullanarak ve kapağı kaldırma halkasından değil janttan tutarak gevşetmek için kapağı çevirin.
  • Garsondaki masada servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...