10 Haziran 2019 Pazartesi

İNGİLİZ USULÜ YUMURTA DOLMASI

İNGİLİZ USULÜ YUMURTA DOLMASI 

8 katı haşlanmış yumurta 
125 gr lor peynir
1/4 su bardağı mayonez 
1 kahve kaşığı tuz 
1 kahve kaşığı karabiber 
2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 
1 küçük kornişon turşusu (çok ince kıyılmış) 
16 yeşil salata yaprağı (yıkanmış ve silkelenerek kurutulmuş) 
4 domates (her biri dörde kesilmiş) 
1/2 su bardağı Fransız salata sosu 

Keskin bir bıçakla yumurtaları uzunlamasına ortadan 2'ye kesiniz. Yumurta sarılarını dikkatle çıkarıp, küçük bir kaseye koyunuz. Yumurta aklarını bir kenara bırakınız. Peynir, mayonez, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber ve 1 kornişon turşusunu yumurta sarılarına katıp, çatalla ezerek karıştırınız. 1 çay kaşığıyla yumurta sarılarını yumurta aklarına doldurunuz. 
8 küçük servis tabağına ikişer yeşil salata yaprağı, üstlerine de 2'şer yumurtadolması yerleştirip, domates parçalarıyla süsleyiniz. 
Fransız salata sosuna kalan 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiberi katıp, karıştırınız. Sosuyumurtaların üstüne döküp, servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...