11 Haziran 2019 Salı

PATATESLİ YUMURTA

Geniş saatlere yayılan kahvaltı keyfinin olmazsa olmazı, paylaşılamayan kahvaltılık patatesli yumurta aynı zamanda sevilen ve pratik bir gece atıştırmalığı.
Biz patatesi seviyoruz diyorsanız bağlayıcı olarak kullandığınız yumurta sayısını azaltabilirsiniz.
Tarifinde yer alan az ve öz sayıda malzeme onu her zaman ulaşılabilir kılıyor.

https://yemek.com/tarif/patatesli-yumurta/ | Patatesli Yumurta Tarifi

Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetorta boy patates
  • 2 adetyumurta
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/4 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 demetmaydanoz

    Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağıayçiçek yağı

Patatesli Yumurta Tarifinin Pişirme Önerisi

Patatesleri yağsız tavada daha az yağda kızartabilir ya da derin yağda ve fritözde kızartmayı da tercih edebilirsiniz.Yumurtaya rendelenmiş kaşar peyniri ve arzu ettiğiniz baharatları katabilirsiniz.Yumurta sayısını kişi sayısı, arzu ettiğiniz hacim ve yoğunluğa bağlı olarak azaltıp arttırabilirsiniz.Ters yüz ettiğiniz patatesli yumurtayı, omlet şeklinde de hazırlayabilir arzuya göre incecik kıyılmış kuru soğan ekleyebilirsiniz.

Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  3. Maydanozları servis esnasında kullanmak üzere incecik kıyın. Yumurtaları küçük bir kasede tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çırpın.
  4. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda renk alıp hafif bir şekilde kıtırlaşana kadar kızartın.
  5. Patatesleri fazla yağını salmaları için bir kevgir yardımıyla alıp kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirin.
  6. Yağını bırakan ve tamamı kızaran patates küplerini yeniden tavaya alın. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı dökün. Aralarda karıştırarak kısık ateşte yumurta hafif sulu kalacak şekilde pişirin.
  7. Hazırladığınız yumurtalı patatesi geniş bir tabağa alıp bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Patatesli Yumurta Tarifinin Servis Önerisi

Küp küp kızarttığınız patatesler üzerine yumurtaları kırıp sahanda yumurta şeklinde pişirebilir, sarısına ekmek banarak da afiyetle yiyebilirsiniz.



U

Döküm Tavada Patatesli Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 50 gramsucuk
  • 1 adetkırmızı soğan
  • 1 adetkırmızı biber
  • 1 adetyeşil biber
  • 1 tatlı kaşığıtereyağı
  • 250 gramhaşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 3 adetyumurta
  • 50 grammozzarella peyniri

Döküm Tavada Patatesli Yumurta Tarifinin Püf Noktası

Döküm tavayı yağlamayı ihmal etmeyin ve eğer döküm tava kullanıyorsanız metal kaşık kullanmamaya özen gösterin.

Döküm Tavada Patatesli Yumurta Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz kapağını kapatarak ocakta da 3-4 dakika pişirebilirsiniz.

Döküm Tavada Patatesli Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp keserek 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın.
  2. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  3. Döküm tavayı ocakta iyice ısıtın ve yağlayın.
  4. Sucukları, kırmızı soğanı ve biberleri küp küp doğrayın.
  5. Önce sucukları ve sonra soğan ve biberleri tavada pişirin ve haşlanmış patatesleri ekleyin.
  6. Lezzetler iyice karışana kadar spatula yardımıyla karıştırarak pişirin.
  7. Patatesleri ilave edin ve yaklaşık 5-6 dakika patateslerle beraber pişirin.
  8. Tavanın üç ayrı yerinden patatesleri ezin ve yumurtalar için boşluk yaratın.
  9. Yumurtaları düzgünce boşluğa yerleştirin ve üzerlerine mozzarella peyniri gezdirin.
  10. Fırında yaklaşık 5 dakika pişirin ve üzerine taze soğan serperek servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun.

Döküm Tavada Patatesli Yumurta Tarifinin Servis Önerisi

Taze soğan serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...