10 Haziran 2019 Pazartesi

Peynirli Omlet

Peynirli Omlet 
1 Kişilik

Peynirli Omlet (1 Kişilik) tarifi

Peynirli Omlet Tarifi'nin Malzemeleri:

2 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
biber
20 gr (1 çorba kaşığı +1 çay kaşığı) Tereyağı
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar, çedar, parmesan veya benzeri peynirler ya da ufalanmış beyaz peynir

Peynirli Omlet Tarifi'nin Yapılışı:

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Bir çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin.

Bir elinizle tavayı ileri geri sallayarak diğer elinizle de bir çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpiştirin.

Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın. Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın.

Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Kalan 1 çay kaşığı tereyağını fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın.

Peynirli Omlet

Peynirli Omlet
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz
  • Biber
  • 20 gr Tereyağı
  • 1 Çorba Kaşığı rendelenmiş kaşar, çedar, parmesan, benzeri peynirler ya da ufalanmış beyaz peynir
Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı. Bir çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin, yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpiştirin. Yumurta katılaşmaya başladığında, omletin tabana yapışmamasını sağlayın. Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Başka bir tabağa aktarın, kalan 1 çay kaşığı tereyağını fırça ile omletin üzerine sürün, artan beyaz peynirlerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...