1 litre süt
6 yumurta
yarım bardak şeker
1 paket vanilya
Süt kaynatılırken, yumurtalar çukur bir kapta iyice çırpılır. Kaynamış sütün içine vanilya ve şeker döküp karıştırılır. Sonra süt yavaş yavaş yumurtalrın üzerine dökülür. Süt kaynar olduğu için, yumurtalar devamlı ve hızla karıştırılır. Bu karışım, fırına girebilecek birer kişikik kaselere boşaltılıp, önceden ısıtılmış fırına verilir. Üzerleri kızarınca çıkarılıp, sade yada kaymakla servis yapılır.
SÜTLÜ YUMURTA TATLISI
Yarım kilogram süt, istenildiği kadar şeker ve vanilya ile karıştırılıp bir kapta çırpılmış olan beş tane yumurtaya ilâve edilir. Krema tabaklarına konup, sıcak su dolu kaba yerleştirilir. Su dolu tepsi ateş üzerine konup, kremalar koyulaşıncaya kadar beklenir. Daha sonra sudan çıkarılıp soğumaya bırakılır. Servis yaparken üzerine dövülmüş fındık serpilir.
Not: Suyun kremalara girmemesine dikkat etmelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder