Benim yumurta az pişmiş ama bol tereyağlı olsun diyebilirsiniz.
Ispanaklı börek, kremalı ıspanak çorbası, ıspanak yemeği derken hafif bir öğün ya da geniş bir hafta sonu kahvaltısı için ıspanaklı yumurta hazırlamamak olmazdı.
Benim yumurta az pişmiş ama bol tereyağlı olsun diyebilirsiniz.
Ispanaklı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 4 adetyumurta
- 1/2 çay bardağısu
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 1 tatlı kaşığısumak
- 3 yemek kaşığısüzme yoğurt (arzuya göre)
Servisi için:
Ispanaklı Yumurta Tarifinin Püf Noktası
Ispanaklar yeterince su salacağı için mümkün olduğunca az su ekleyerek pişirmeye çalışın.
Ispanaklı Yumurta Tarifinin Pişirme Önerisi
Dondurulmuş ıspanak kullanmayı tercih edebilir, yumurta sarısının kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Arzuya göre ıspanakları kavurduğunuz esnada 1 tatlı kaşığı kadar domates ya da biber salçası ekleyebilirsiniz.
Ispanaklı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 3-4 dakika daha sürdürün.
- Suyu katıp pişirme işlemini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.
- Kavrulmuş ıspanak üzerinde kişi sayısı ya da arzunuza göre kullanacağınız yumurta kadar yer açın.
- Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir şekilde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın.
- Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Ispanaklı Yumurta Tarifinin Servis Önerisi
Ispanaklı yumurtayı, arzuya göre ekşi krema ya da süzme yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Ispanaklı Yumurta
Ispanaklı Yumurta Tarifi'nin Malzemeleri:
6 adet Yumurta
3 adet Soğan
4 yemek kaşığı Sıvı yağ
750 gr. Ispanak
Tuz
Karabiber
3 adet Soğan
4 yemek kaşığı Sıvı yağ
750 gr. Ispanak
Tuz
Karabiber
Ispanaklı Yumurta Tarifi'nin Yapılışı:
Ispanağı yıkayın, ayıklayın. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koyun, kapağı kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürün. Ispanağı yarım santimetre kalınlıkta doğrayın, soğana katın, kapağı örtüp, yumuşayıncaya kadar, yaklaşıık 10 dakika pişirin, biraz kara biber ekleyip, karıştırın, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk açın. Yumurtaları yıkayın, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, oyuklara koyun, biraz daha kara biber serpin, kapağı kapatıp kısık ateşte, beyazları katılaşana değin, yaklaşık 5 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder