HİNDU OMLETİ
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
6 yumurta,
80 gram margarin yağı,
2 baş soğan,
4 iri ve olgun domates,
1/2 limonun suyu,
2 bardak süt (1/2 litre),
4 çorba kaşıığı yoğurt,
1 tatlı kaşığı safran,
1 tatlı kaşığı zencefil,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: Domatesleri önce kaynar, sonra soğuk suya batırıp çıkarmalı ve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra kıyatcasına ince doğramalı. Soğanı rendelemeii, margarin yağının yarısıyle birlikte tavaya koymalı ve tahta kaşıkla karıştıraraksoğanları pembeleşinceye kadar kavurmalı. Soğan pembeleşince domatesi,zencefili, tuz, karabiber ve safranı katmalı. Karıştırarak pişirmeli. Bu arada sütü katıp karışımı on dakika kaynatmalı.
Beri yanda porselen bir kâseye yumurtaları kırmalı. Üstüne bir tutam tuz serpmeli. Hafifçe çırpmalı. Mümkünse demir bir tavaya, kalan margarin yağının yarısını koyup kızdırmalı. Yağ kızınca çırpılmış yumurtayı içine dökmeli. Omletin alt yanı katılaşmaya başlayınca bunun yarısına domatesleri, soğanlı salçayı dökmeli. Omletin öbür yarısını bir spatulayla bu salçanın üstüne kıvırmalı. Böylece salça omletin içinde kalmış olacaktır. Omletin bir yüzü hafif ateşte iyice kızarınca öbür yüzünü alta alıp burasını da iyice kızartmalı.
İçi doldurulmuş omlet tamamiyle kızarınca bunu sıcak bir yerde tutulan servis tabağına aktarmalı.
Kalan margarin yağını tavaya boşaltmalı. Buna yoğurtla yarım limonun suyunu vesalçanın artığını katmalı. Çırparcasına karıştırarak bu salçayı yarı yarıya azalıncaya kadar pişirmeli. Bu salça hazırlanınca bir servis kâsesine boşaltmalı ve omletle birlikte sofraya götürüp servis yapmalı. İsteyenler yoğurtlu salçayı ayrı bir kâseye boşaltmayıp servis tabağındaki omletin üstüne döküp de servis yapabilirler.
10 Haziran 2019 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder