10 Haziran 2019 Pazartesi

RUS USULÜ YUMURTA

rusların tercih ettiği bir apretif çeşidi.* 
malzemeler:
4 katı haşlanmış yumurta (ince dilimlenmiş) 
2 orta boy ekşi elma (çekirdekli kısımları çıkarılıp, ince dilimlenmiş) 
1/2 su bardağı mayonez 
125 gr (1/2 su bardağı) krema 
1 çorba kaşığı siyah turp (rendelenmiş) 
1 çay kaşığı tuz 
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 

yapılışı:
yumurta ve elma dilimlerini büyük bir servis tabağına dizip, bir kenara bırakınız. 
küçük bir kasede mayonez, krema, turp rendesi, tuz ve pul kırmızıbiberi, çatalla çırparak karıştırınız. sosun tadına bakıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz. 
karışımı kaşıkla yumurta ve elma dilimlerinin üstüne döküp, 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra, servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...