rusların tercih ettiği bir apretif çeşidi.*
malzemeler:
4 katı haşlanmış yumurta (ince dilimlenmiş)
2 orta boy ekşi elma (çekirdekli kısımları çıkarılıp, ince dilimlenmiş)
1/2 su bardağı mayonez
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çorba kaşığı siyah turp (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
yapılışı:
yumurta ve elma dilimlerini büyük bir servis tabağına dizip, bir kenara bırakınız.
küçük bir kasede mayonez, krema, turp rendesi, tuz ve pul kırmızıbiberi, çatalla çırparak karıştırınız. sosun tadına bakıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.
karışımı kaşıkla yumurta ve elma dilimlerinin üstüne döküp, 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra, servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder