AMERİKAN USULÜ KIYMALI YUMURTA
25 gr. yağ
2 soğan
1/2 kg. sığır kıyması
250 gr. et suyu
2 çorba kaşığı turşu
4 yumurta
4 dilim kızarmış tost ekmeği
Yağı bir tencerede eritin. Soğanı doğrayıp bu yağda biraz kavurun. Kıymayı da ilave edip 5 dakika daha pişirin. Et suyunu ve turşuları döküp 35-40 dakika yavaş ateşte pişirin. Dibinin tutmaması için zaman zaman karıştırın. Ayrıca yumurtaları suyun üstüne kırıp pişirin. Kıymayı bir servis tabağına alın. Pişen yumurtaları da bunun üstüne koyun. Kızarmış tost ekmeklerini de çapraz olarak ikiye bölüp servis tabağının etrafına yerleştirin ve servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder