BERCY USULÜ YUMURTA
8 adet yumurta
50 g tereyağı
1 kangal AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1/3 su bardağı et suyu
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla rendelenmiş soğanı ilave edin, kavurun.
Soğanlar pembeleşince 1/3 su bardağı et suyunda eritilmiş domates salçasını ilave edin.
Tuzu ve karabiberini serpip salçayı 10 dakika kadar pişirin.
Salça koyulaşınca yumurtalar pişinceye kadar sıcak bir yerde bekletin.
AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ‘ları kesin.
AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ‘ları ızgarada kızartın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca yumurtaları teker teker kırın.
Beyaz kısımlarını tuzlayın. Yumurtalar piştikten sonra servis tabaklarına alın.
AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ları da tabaklara paylaştırın.
Üzerlerine domates salçasını dökün.
Servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder