8 adet yumurta
50 g tereyağı
1 kangal AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1/3 su bardağı et suyu
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla rendelenmiş soğanı ilave edin, kavurun.
Soğanlar pembeleşince 1/3 su bardağı et suyunda eritilmiş domates salçasını ilave edin.
Tuzu ve karabiberini serpip salçayı 10 dakika kadar pişirin.
Salça koyulaşınca yumurtalar pişinceye kadar sıcak bir yerde bekletin.
AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ‘ları kesin.
AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ‘ları ızgarada kızartın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca yumurtaları teker teker kırın.
Beyaz kısımlarını tuzlayın. Yumurtalar piştikten sonra servis tabaklarına alın.
AYTAÇ ÇERKEŞ SUCUK ları da tabaklara paylaştırın.
Üzerlerine domates salçasını dökün.
Servis edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder