10 Haziran 2019 Pazartesi

OSLO USULÜ YUMURTA (NORVEÇ)

OSLO USULÜ YUMURTA (NORVEÇ) 

7 yumurta 
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı 
7 ançüez filetosu 
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 

Orta boy bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ateşi biraz kısıpyumurtaları teker teker tavaya kırarak 2-3 dakika, akları katılaşana kadar, üstlerine erimiş tereyağdan gezdirerek pişiriniz. 
Tavayı ateşten alıp, bir spatulayla yumurtaları biçimlerini bozmadan, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Her yumurtanın akına 1 ançüez filetosu yerleştiriniz. Üstlerine kırmızıbiber ve maydanozu serpip, servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...