OSLO USULÜ YUMURTA (NORVEÇ)
7 yumurta
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı
7 ançüez filetosu
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Orta boy bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, ateşi biraz kısıpyumurtaları teker teker tavaya kırarak 2-3 dakika, akları katılaşana kadar, üstlerine erimiş tereyağdan gezdirerek pişiriniz.
Tavayı ateşten alıp, bir spatulayla yumurtaları biçimlerini bozmadan, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Her yumurtanın akına 1 ançüez filetosu yerleştiriniz. Üstlerine kırmızıbiber ve maydanozu serpip, servis ediniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder