11 Haziran 2019 Salı

CHAWANMUSHİ JAPONYA

Chawanmushi - Japonya

Japonların şeker ve yumurtayla hazırladığı çorbamsı bir acayip sos.

Malzemeler:
  • 115 gr sığır antrikot
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze kök zencefil
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 3 adet yumurta
  • ½ bardak tavuk suyu ya da normal su
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
İnce ince doğradığımız eti bir kaba alıyoruz. Üzerine zencefil, balık sosu ve karabiberi ekliyoruz. Başka bir kapta tavuk suyu ve yumurtayı çırpıyoruz. Karışımı etin üzerine döküyoruz ve soğanları da attıktan sonra fazla kabarcık olmamasına dikkat ederek iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı kaplara aktarıyoruz. Ardından buhar tenceresine yerleştirdikten sonra 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer yanda bir tavada yağı kızdırdıktan sonra sarımsakları 2 dakika kavuruyoruz. Sarımsak ve sıvı yağı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...