10 Haziran 2019 Pazartesi

Japon Omleti (Tamagoyaki)

Japon Omleti (Tamagoyaki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 Yumurta (yumurta çok büyükse 4 tane )
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı şeker
  • 3-4 Dal taze soğan (isteğe bağlı)
  • Sıvıyağ (tavayı yağlamak için fırça)
  • Gril tava veya normal tava (tava yağlı ve sıcak olmalıdır her aşamada)

Japon Omleti (Tamagoyaki) Tarifi Yapılışı

1- 8 Yumurtayı bir tas içine kırıp içine taze soğan tuz ve şekeri katıp iyicene çırpın.
2- Kızgın tavayı yağlı fırça ile yağlayıp yumurta karışımından dökün ince tabaka olacak şekilde.
3- Yumurta biraz piştikten sonra rulo şeklinde sarıp tavanın kenarına bırakın sonra yağlı fırça ile tavanın her yerini yağlayın kenardaki yumurtanın altınıda.
4- Şimdi tekrar yumurta karışımından dökün ince bir tabaka daha ve kenarda duran yumurta rulonun altını da gelecek şekilde yayın biraz piştikten sonra kenardaki yumurta rulo ile beraber sarıp tekrar rulo yapın ve yine tavanın kenarına bırakın.
5- Bu işlemi aynı şekilde iki defa daha yaptıktan sonra japon omletimiz servise hazırdır servis tabağına alıp maydanoz ve pul biber ile süsleyerek pazar günü kahvaltısında ailenize suna bilirsiniz afiyetle. ;)
Not :
1- Gril tavanız varsa daha güzel ve düzgün olacak çünkü Yumurtayı spatula veya düz tahta kaşıkla tavanın kenarına bastırarak sıkıştırırsanız hem dağılmayacak hem şekli düzgün çıkacak benim olmadığı için normal tavada pişirdim fakat lezzetli oldu onu söyleyebilirim ;)))
2- 8 yumurtayı 4 – 4 ayrı olarak ta pişirebilirsiniz ama bu sefer 4 yumurtadan sadece iki rulo çıkacak tek kişilik çıkacak tabi yanında kavaltılıklarla doyurucu olacaktır.
3- Yada 8 – 8 ayrı olarak ta pişirebilirsiniz 4 kişilik çıkacak. Afiyet olsun.
Japon Omleti (tamagoyaki)
Japon Omleti (tamagoyaki)
Japon Omleti (tamagoyaki)
Japon Omleti (tamagoyaki)
Japon Omleti (tamagoyaki)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...