11 Haziran 2019 Salı

KAVURMALI YUMURTA

Kurban bayramının ikinci gününü bir düşünün. Uyanıyorsunuz, bütün sevdikleriniz nefis bir masanın etrafında toplanmış. Kurban eti en iyi şekilde değerlendirilmiş ve kavurmalar hazırlanmış...
Yahu bir sene bekliyorsunuz bu kadar bol et tüketmenin serbest olduğu zamanı tabii kavaltıda da kavurma görmek istiyorsunuz haliyle... Eh pilavla da sabaha başlayamayacağınıza göre yumurta imdadınıza yetişiyor. Bir sahanda tereyağıyla tekrar buluşan kavurmaya belki bu sefer pul biber ve kekik ilave ediliyor ve yumurtalar kırılıyor.
Masaya gelen sahana hemen yakınlarınızda yer açılıyor... Bütün aile bireylerine tek tek bakıp ekmeğinizi daldırıyorsunuz yumurtanın sarısına... İşte bayram sabahlarının keyfi de tam olarak böyle çıkıyor. Afiyerler olsun, nefis bir bayram olsun!



Kavurmalı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gramkavurma
  • 2 adetyumurta
  • 1/2 çay kaşığıtuz

    Servisi için:

  • 1 tatlı kaşığıkırmızı pul biber

Kavurmalı Yumurta Tarifinin Pişirme Önerisi

Arzuya göre ½ tatlı kaşığı tereyağında yemeklik doğradığınız kuru soğanı kavurduktan sonra kavurmaları ekleyip, yumurtaları pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...