11 Haziran 2019 Salı

Yumurtalı Pide

Fırından yeni çıkmış sıcacık pideler, orta kısımlarında bir bütün kayısı kıvamında yumurta. Alt tarafa indiğinizde erimiş kaşar peyniri, kenarları çıtır çıtır. Karadeniz pidesinin farklı bir versiyonu.

https://yemek.com/tarif/yumurtali-pide/ | Yumurtalı Pide Tarifi

Yumurtalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için:

  • 1 adetyumurta
  • 1/2 su bardağıılık süt
  • 1/2 su bardağısu
  • 1/2 su bardağıayçiçek yağı
  • 50 grameritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığıkuru maya
  • 1 tatlı kaşığıtoz şeker
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 3,5 su bardağıun

    İçi için:

  • 1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
  • 6 adetyumurta

    Üzeri (pişirme işlemi) için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığısüt
  • 2 yemek kaşığıayçiçek yağı

Yumurtalı Pide Tarifinin Püf Noktası

Mayalanması için hamuru oda sıcaklığında ortalama 60 dakika kadar bekletin.Açtığınız hamur bezeleri üzerine bir miktar süt sürün, kolaylıkla kapanıp açık pide şeklini alacaklardır.Pişirme işlemi öncesinde fırını 190-200 derece aralığında ısıtın.

Yumurtalı Pide Tarifinin Pişirme Önerisi

Yumurtaların üzerine arzu ettiğiniz baharatları serpin, farklı peynir çeşitlerini karıştırarak kullanın.Yumurtaları kaşar peyniri eridiği sırada fırından çıkartıp üzerlerine kırabilirsiniz.

Yumurtalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru maya ve toz şekeri ılık sütle birlikte karıştırıp mayanın aktive olması için küçük bir kapta kısa süre bekletin.
  2. Maya karışımını geniş bir karıştırma kabına alıp oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, su, ayçiçek yağı ve eritilmiş tereyağını katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
  3. Azar azar elenmiş un ekleyip unun kenar kısımlarına gelecek şekilde tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  4. Üzerine hafif nemli bir bez örttüğünüz hamuru, oda sıcaklığında 60 dakika kadar mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölüp mutfak tezgahı üzerinde bastırarak yuvarlayın.
  6. Hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açtığınız bezelerin uç kısımlarını sıkarak kapatın. Kayık şeklini alan hamurların orta kısımlarını açıkta bırakın. Tüm hamur bezelerine aynı işlemi uygulayın.
  7. Hazırladığınız hamurları hızlıca yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Orta kısımlarına rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Birer adet yumurta kırın, akının taşmamasına dikkat edin.
  8. Hamurların kenar kısımlarına yumurta fırçası yardımıyla çırpılmış yumurta, süt ve ayçiçek yağı sürün.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurtalar pişip hamur kısımları kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pideleri ılındıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...