Fırında Soğanlı Yumurta Tarifi
- 6 Yumurta
- 2 Su Bardağı Süt
- 1.5 Kahve Fincanı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Krema (bonus, özel günlerde kullanılabilir:)
- 2 Soğan
- Tuz
- Karabiber
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırın, 10 dakika pişirin, tuz, karabiber ekleyip ateşten alın.
Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin. Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder