10 Haziran 2019 Pazartesi

TUNUS USULÜ YUMURTA

TUNUS USULÜ YUMURTA 

170-225 gr. baharatlı soslar, chorizo vb. 
1 adet soğan, ince doğranmış 
1 adet yeşil ve 1 adet kırmızı biber, çekirdekli, ince doğranmış 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
5 diş sarımsak 
5 adet olgun domates, kabuklu, sulu 
6 adet az çırpılmış yumurta 
1/4 çay kaşığı kimyon 
Tuz ve karabiber 
1/4 'ten 1'e kadar yeşil acı biber 
2 yemek kaşığı kişniş otu 
Servis için gevrek ekmek 

Sosları ısıtılmış tavada kahverengileşene kadar pişirin. Soğan ve biberi yağda yumuşayana kadar sote edin. Sarımsağı da karıştırıp, birkaç dakika daha pişirin vedomatesi ekleyin. Ateşi artırarak, sos kıvama gelene kadar yaklaşık 8 dakika kadar pişirin. 
Yumurtaları kırıp kimyon ve diğer baharatları ekleyin. Orta ateşte, yumurtalar katılaşana kadar, tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışıma kişniş otu serpip, taze ekmekle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...