TUNUS USULÜ YUMURTA
170-225 gr. baharatlı soslar, chorizo vb.
1 adet soğan, ince doğranmış
1 adet yeşil ve 1 adet kırmızı biber, çekirdekli, ince doğranmış
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
5 diş sarımsak
5 adet olgun domates, kabuklu, sulu
6 adet az çırpılmış yumurta
1/4 çay kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
1/4 'ten 1'e kadar yeşil acı biber
2 yemek kaşığı kişniş otu
Servis için gevrek ekmek
Sosları ısıtılmış tavada kahverengileşene kadar pişirin. Soğan ve biberi yağda yumuşayana kadar sote edin. Sarımsağı da karıştırıp, birkaç dakika daha pişirin vedomatesi ekleyin. Ateşi artırarak, sos kıvama gelene kadar yaklaşık 8 dakika kadar pişirin.
Yumurtaları kırıp kimyon ve diğer baharatları ekleyin. Orta ateşte, yumurtalar katılaşana kadar, tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışıma kişniş otu serpip, taze ekmekle servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
EGG DEVAUX
Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...
-
Kaynaklar, ilk turşunun M.Ö 4 bin yılında Mezopotamya’da kurulduğunu göstermektedir. Yumurta turşusunu kim bulmuştur diye soracak olursanı...
-
Pochè (poşe) yumurta , kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın ...
-
Yumurta Rulosu (계란말이) Yumurta Rulosu (Geranmal-i ) 계란말이 Malzemeler Yumurta 5 tane tuz 1 çay kaşığı pul biber ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder