10 Haziran 2019 Pazartesi

FLAMENKO USULÜ YUMURTA

Flemenko Usulü Yumurta

4 Kişilik
32 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağı
115 gr küp küp doğranmış yağlı dana eti
100-150 gr küp halinde doğranmış sucuk
1 adet doğranmış soğan
2 diş ince doğranmış sarmısak
1 adet kırmızıbiber ve 1 adet yeşilbiber, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış
500 gr doğranmış domates
1-2 yemek kaşığı / 15-30 ml seri
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
8 adet yumurta
Tuz, paprika ve pul kırmızıbiber
Sarmısaklı ekmek içi için:
4 kaim dilim bayat ekmek
Kızartma yağı
2 diş dövülmüş sarmısak
 Flemenko Usulü Yumurta Tarifi
1- Fırının sıcaklığını önceden 180 °C’ye ayarlayın. Fırın tabaklarınızı ılıtın.
2-Yağı bir tavada kızdırıp eti ve sucukları yağlarını verene kadar kızartın. Soğanı, sarmısağı ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak kavurun.
3- Biberleri ve domatesleri ilave edip yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Biraz paprika ve seri ekleyin.
4- Sebze karışımını eşit olarak fırın tabaklarına dağıtın. Üzerlerine maydanoz serpin. Yumurtaları bir çatalla hafifçe çırpın (fazla çırpmamaya dikkat edin) ve sebze karışımının üzerine dökün.
5- Yumurtaları ve sebzeleri yumurtalar iyice pişene kadar (yaklaşık 8 dakika) fırınlayın.
6- Bu arada sarmısaklı ekmek içini hazırlamak için ekmeğin kabuğunu soyup mutfak robotunda çekerek ufalayın ya da rendeleyin.
7- Bolca yağı bir kızartma tavasında yük­sek ateşte kızdırıp sarmısak dişlerini çeş­ni katmaları için ilave edin. Birkaç saniye sonra sarımsakları çıkarın. Ekmek içlerini tavaya atıp kızarmalarını bekleyin, ardın­dan bir kevgirle kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp yağlarını süzdürün. Biraz tuz ve paprika ekip ekmek içlerini yumurtala­rın kenarına serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EGG DEVAUX

Egg Devaux (ilham olsun) Yumurtayla yapılabilecek şeyler bunlarla sınırlı da değil tabii ki. Düşünüp kafa yorunca çok farklı sunumla...