Flemenko Usulü Yumurta
4 Kişilik
32 yemek kaşığı / 30 ml zeytinyağı
115 gr küp küp doğranmış yağlı dana eti
100-150 gr küp halinde doğranmış sucuk
1 adet doğranmış soğan
2 diş ince doğranmış sarmısak
1 adet kırmızıbiber ve 1 adet yeşilbiber, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış
500 gr doğranmış domates
1-2 yemek kaşığı / 15-30 ml seri
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
8 adet yumurta
Tuz, paprika ve pul kırmızıbiber
115 gr küp küp doğranmış yağlı dana eti
100-150 gr küp halinde doğranmış sucuk
1 adet doğranmış soğan
2 diş ince doğranmış sarmısak
1 adet kırmızıbiber ve 1 adet yeşilbiber, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış
500 gr doğranmış domates
1-2 yemek kaşığı / 15-30 ml seri
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
8 adet yumurta
Tuz, paprika ve pul kırmızıbiber
Sarmısaklı ekmek içi için:
4 kaim dilim bayat ekmek
Kızartma yağı
2 diş dövülmüş sarmısak
Kızartma yağı
2 diş dövülmüş sarmısak
Flemenko Usulü Yumurta Tarifi
1- Fırının sıcaklığını önceden 180 °C’ye ayarlayın. Fırın tabaklarınızı ılıtın.
2-Yağı bir tavada kızdırıp eti ve sucukları yağlarını verene kadar kızartın. Soğanı, sarmısağı ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak kavurun.
3- Biberleri ve domatesleri ilave edip yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Biraz paprika ve seri ekleyin.
4- Sebze karışımını eşit olarak fırın tabaklarına dağıtın. Üzerlerine maydanoz serpin. Yumurtaları bir çatalla hafifçe çırpın (fazla çırpmamaya dikkat edin) ve sebze karışımının üzerine dökün.
5- Yumurtaları ve sebzeleri yumurtalar iyice pişene kadar (yaklaşık 8 dakika) fırınlayın.
6- Bu arada sarmısaklı ekmek içini hazırlamak için ekmeğin kabuğunu soyup mutfak robotunda çekerek ufalayın ya da rendeleyin.
7- Bolca yağı bir kızartma tavasında yüksek ateşte kızdırıp sarmısak dişlerini çeşni katmaları için ilave edin. Birkaç saniye sonra sarımsakları çıkarın. Ekmek içlerini tavaya atıp kızarmalarını bekleyin, ardından bir kevgirle kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp yağlarını süzdürün. Biraz tuz ve paprika ekip ekmek içlerini yumurtaların kenarına serpin.
2-Yağı bir tavada kızdırıp eti ve sucukları yağlarını verene kadar kızartın. Soğanı, sarmısağı ekleyip yumuşayana kadar karıştırarak kavurun.
3- Biberleri ve domatesleri ilave edip yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Biraz paprika ve seri ekleyin.
4- Sebze karışımını eşit olarak fırın tabaklarına dağıtın. Üzerlerine maydanoz serpin. Yumurtaları bir çatalla hafifçe çırpın (fazla çırpmamaya dikkat edin) ve sebze karışımının üzerine dökün.
5- Yumurtaları ve sebzeleri yumurtalar iyice pişene kadar (yaklaşık 8 dakika) fırınlayın.
6- Bu arada sarmısaklı ekmek içini hazırlamak için ekmeğin kabuğunu soyup mutfak robotunda çekerek ufalayın ya da rendeleyin.
7- Bolca yağı bir kızartma tavasında yüksek ateşte kızdırıp sarmısak dişlerini çeşni katmaları için ilave edin. Birkaç saniye sonra sarımsakları çıkarın. Ekmek içlerini tavaya atıp kızarmalarını bekleyin, ardından bir kevgirle kağıt mutfak havlusunun üzerine alıp yağlarını süzdürün. Biraz tuz ve paprika ekip ekmek içlerini yumurtaların kenarına serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder