4 Yumurta
Tuz, Karabiber 1 Su Bardağı Un 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1/2 Su Bardağı Soda 1 Yumurta Akı
Kızartmak için Sıvıyağ
Yeterince Kıyılmış Maydanoz
Yumurta Benyesi Tarifi'nin Yapılışı:
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı kanştırın.
1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu kanşıma batırıp kızgın yağda kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
4 yumurtayı katı kıvamda haşlayıp soyun ve halkalar halinde dilimleyin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Derin bir kasede 1 su bardagı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım su bardağı sodayı karıştırın. 1 yumurta akını iyice çırparak köpük haline getirip sodalı karışıma ilave edin. Yumurta dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu ile fazla yağını alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder