Çatlamış bir yumurtayı rafadan pişirmek için çatlak kısma sirke sürülmelidir.
Buzdolabında sadece çatlak yumurta var ve haşlarken dağılacağından korktuğunuz için ondan çoktan vazgeçtiniz bile... Yanlış. Çünkü aslında çatlak yumurtaları birkaç püf noktasıyla sanki sağlam yumurta pişiriyor gibi haşlayabilirsiniz.
Kısacası bu basit yöntemleri kullanarak çatlamış olan yumurtaları dağılmadan, tam kıvamında pişirebilir; kahvaltılarda, salatalarda ya da farklı yemek tariflerinde kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Çatlamış yumurta dağılmadan nasıl haşlanır?
Çatlak yumurtaya limon sürün
Bir dilim limonu alın ve çatlamış yumurtanın çatlak yerine nazikçe sürün. Ardından sıcak suyun içine bir kaşığın içine koyarak yavaşça bırakın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta suyun kaynar olmaması.
Çatlamış yerine sirke sürün
Bir diğer benzer yöntem ise sirke kullanmak. Yine yumurtanın çatlak yerine sirke sürün ve sıcak ama kaynamamış suya yumurtayı yavaşça bırakın. Her zaman yaptığınız gibi haşlayın. Yumurtanın dağılmadan, tadı bozulmadan, tam kıvamında haşlandığını göreceksiniz.
Çatlak kısma sarımsak sürün
Bir diğer yöntem de çatlak bölgeye bir diş sarımsak sürmek. Sarımsağın kabuk kısma denk gelmesine, iç kısma değmemesine dikkat edin ve ardından sıcak suya yumurtanızı bırakarak usul usul haşlayın.
Nefis haşlanmış yumurtanız hazır oldu bile!
Yumurtanın haşlanırken çatlamaması için ne yapmalı?
Önceden çatlamış yumurtaları israf etmek yerine nasıl tam kıvamında haşlayabileceğimizi öğrendik. Peki sıcak suyla buluştuğunda çatlayan ve suya dağılan yumurtaları ne yapacağız?
Şu yöntemleri uygulayarak haşlanan yumurtaların çatlamasını kolayca önleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder