YUMURTA BEYAZI İLE OMLET
3 adet yumurta beyazı
1 adet taze soğan
3 yaprak taze fesleğen
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir miktar tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Taze soğan, taze fesleğen, maydanoz, dereotunu ince doğrayın. Yumurta beyazını çırpıp sebzeler ile karıştırın ve zeytinyağı ile tavada pişirin.
YUMURTA AKINDAN OMLET
10 Gr Sana Klasik
3 Dal maydanoz
2 Adet yumurta akı
30 gr domates
100 ml süt
20 gr peynir
1 Çay Kaşığı tuz
Yumurta akları çırpıldıktan sonra süt, margarinin büyük kısmı önceden soyulmuş doğranmış domates ve ufalanmış peynir ile karıştırılır, elde edilen karışım kalan margarin ile yağlanan tavaya boşaltılır, buhar banyosunda 20 dakika süre ile pişirilen omletin üzerine servisten önce ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder